هرکدام از ما قبل از شروع هرکاری سعی میکنیم با یک سرچ کوتاه در موتورهای جست و جو و همچنین شبکههای اجتماعی مختلف تا حدودی نسبت به موضوع مورد نظر خود اطلاعاتی کسب کنیم و دید بهتر و بازتری نسبت به آن داشته باشیم. بنابراین هریک از شما عزیزان که در فکر طراحی و ساخت ویلا و یا حتی خرید ویلاهای پیش ساخته هستید بی تردید با سرچ و بررسی نمونه کارهای طراحی ویلا تا حدودی با صفرتا صد طراحی ویلا آشنا شده اید. اما آیا تا کنون به این فکر کرده اید در هسته داخلی یک ویلا چه میگذرد؟ ازچه ساخته شده اند؟ آیا هریک از اجزای به کاررفته در ساخت ویلا هرکدام بر طبق اصول و قواعد و قانون خاصی طراحی شده اند؟
بیشتر اوقات، پاسخ ما به این سؤالات منفی است، زیرا ما آنقدر درگیر جنبههای بصری دیگر در زندگی و پیرامون خود هستیم که به ندرت برایمان پیش آمده تا به عمق ماجرا نفوذ کنیم و سعی داشته باشم اطراف خود را بهتر بشناسیم. بنابراین ما در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از مهم ترین بخشها در ساخت و طراحی ویلا آشنا کنیم .پس از شما دعوت میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
در ابتدا سعی میکنم با طرح چند سوال و پاسخ به آنها موضوع اسکلت ساختمان، سازهها و ساختار آنها را کامل تر و با مفهوم قابل درک تری با شما به اشتراک بگذارم.
اسکلت ساختمان ویلایی چیست؟
هدف از ساختار و دلیل ساخت سازه ویلایی چیست؟
آیا سازهها انواع مختلفی دارند؟
طراحی و ساخت سازه به چه عواملی بستگی دارد؟
در گام نخست بهتر است با مفهوم اسکلت ساختمان بیشتر آشنا شویم. اسکلت ساختمان از مجموع تیرها و ستونهایی ساخته شده است که وظیفه استوار و پابرجا نگه داشتن کل ساختمان را بر عهده دارد اسکلت ساختمان تمام وزن و بارهای عمودی و افقی وارده را تحمل میکند و باعث پایداری ساختار کلی سازه میشود. اسکلت بندی ساختمان با توجه به کارایی و عملکرد ساختمان به دودسته سبک و سنگین تقسیم شده از اسکلت بندی سبک مانند اسکلتهای چوبی معمولا در ساخت اصطبلها، مجموعههای تفریحی و غیره استفاده میشود و اسکلتهای سنگین تر همچون اسکلت فلزی و بتنی برای ساختمانهای مسکونی، تجاری و .. استفاده میشود. به صورت کلی اسکلت ساختمان به سه دسته چوبی، بتنی، و فلزی تقسیم میشود.
هدف از اسکلت بندی ساختمان چیست؟
- مراقبت از سازه در برابر باد، زلزله، آتش سوزی
- بالا بردن مقاومت و افزایش طول عمر سازه
- مقاومت در برابر حملات حشرات و آفات
- جلوگیری از تغییر شکل ساختمان
باید بدانید که اجزای هر ساختمان با توجه به نیازها و عملکرد خود اشکال مختلفی به خود میگیرند .سازه ویلا نیز از این قاعده مستثنا نیست سازه ساختمان بر اساس هندسه طبقه بندی میشوند این دسته بندی هندسی در واقع میزان ظرفیت ،کشش و باربری سازهها را تعیین میکند.
انواع سازهها در طراحی ویلا چیست؟
سازههای انواع مختلفی دارند که باتوجه به عواملی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت طراحی میشوند ازجمله انواع سازه میتوان به سازه بتنی، سازه فلزی، سازه باربر،پوسته، ساختار قاب،خرپا،کابل وقوس و غیره اشاره کرد .در این مقاله به بررسی مهم ترین و پرکاربردترین سازهها در ساخت ویلا خواهیم پرداخت .
طراحی سازه بتنی ویلا چیست؟
در فاز صفر و قبل از شروع ساخت ویلا نوع سازه آن با توجه به کارایی ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه، و تعداد طبقات طراحی میشود. سازههای بتنی از ترکیب شن، سیمان و ماسه و فولاد ساخته شده اند، بتن مسلح یا پیش تنیده شده متریال اصلی سازههای بتنی هستند. امروزه سازه بتنی با توجه به افزایش قیمت پروفیلهای فولادی و همچنین استحکام و شکل پذیری که دارند جز محبوب ترین سازهها بشمار میآیند. البته اصلی ترین ویژگی این سازه مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و حرارت و آتش سوزی میباشد.
مزایای سازه بتنی چیست؟
- مقاومت بالای سازههای بتنی در برابر حرارت و آتش سوزی
- مقاومت در برابر فرسودگی و خوردگی
- تحمل حجم بالایی از فشار و بار
- عایق صوتی
- عدم نیاز به مراقبت و نگهداری
- عمر مفید طولانی تری نسبت به سازه فلزی
- قالب بندی و شکل پذیری
معایب سازه بتنی ویلا چیست؟
- نیازمند زمان و نیروی اجرایی بیشتر
- تاثیر پذیری در هنگام اجرا در برابر شرایط جوی
- اتصالات دشوار
- نیازمند آزمایش و کنترل مواد به کار رفته در سازه
- ابعاد بزرگ سازه و در نتیجه فضای معماری کمتر
طراحی سازه فلزی ویلایی چیست؟
در ساختار سازه فلزی از آلیاژفولادی استفاده میشود.زمان اجرای سازه فلزی نسبت به سازه بتنی از سرعت بیشتری برخوردار است . این نوع سازه ساختمانی از ستونها و خرپاهای فولادی ساخته شده است. همچین این سازه بسیار مستحکم است و معمولا برای ساختمانهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای سازه فلزی ویلا چیست؟
- قابلیت ارتجاعی فولاد و انعطاف پذیری
- تغییر شکل بدون شکستگی
- مقاومت در برابرتغییر طول،پیچش و خمش
- بزرگ تر شدن فضا و سبک تر شدن سازه
- سرعت اجرای بالا و مدیریت زمان
- امکان تغییر و تعویض اجزا
- امکان توسعه سازه
تفاوت سازه فلزی و بتنی در ویلا چیست؟
تقریبا با مطالعه مزایا و معایب هر یک از سازههای بتنی و سازههای فلزی میتوانیم به تفاوتهایشان با یکدیگر برسیم. سازه بتنی و سازه فلزی در میزان کاهش حجم فوندانسیون ،کاهش وزن ساختمان، سرعت در اجرای پروژه، امکان اصلاح عیوب در حین اجرا، امکان ساخت در فضای کارخانه، بالابردن میزان سطح بنا و … مهم است بدانید سازههای فلزی به نسبت سازههای بتنی قابلیت تحمل نیروی کششی بیش تری دارد.
کدام سازه برای ساخت ویلا در شمال مناسب تر است؟
با مطالعه پاگرافهای بالا و تحلیل و بررسی معایب و مزایای سازه فلزی و سازه بتنی تقریبا میتوانیم بگوییم هریک از ما به راحتی میتوانیم جواب این سوال را بدهیم. با توجه به شرایط جوی حاکم در استانهای شمالی کشور ساخت ویلا در شمال به یک چالش تبدیل شده است و نیازمند وسواس بیشتری میباشد. با کمیبررسی آمار و ارقام و مطالعه ویژگیهای هریک از سازههای بتنی و فلزی متوجه خواهیم شد که سازههای بتنی با محبوبیت 70 درصدی نسبت به سازه فلزی علارغم تمامیمزایایی که دارا هستند در این رقابت پیروز میدان بوده اند . بنابراین با توجه به رطوبت موجود در مناطق شمالی سازه فلزی در معرض خوردگی قرار دارند بدین ترتیب پیشنهاد میگردد تا از سازه بتنی در ساخت ویلا در مناطق شمالی استفاده گردد.
سازه سبک ویلا چیست ؟
چرا عموما در ساخت ویلاهای پیش ساخته از این نوع سازه استفاده میشود؟
امروزه سبک سازی ویلاها به یکی از مباحث قابل تامل در میان مهندسین تبدیل شده است. این سازههای سبک با توجه به مزیتهایی که در ادامه به آن میپردازیم در انواع مختلفی از قبیل سازههای فلزی سبک و سازههای بتنی سبک به صورت طبیعی و مصنوعی وجود دارند. سازههای سبک با توجه به مواد سازنده و روش تولید طبقه بندی میشوند. سازههای سبک به دو روش دیوار باربری و جعبه ای تقسیم میشوند. در دو دهه گذشته سازه سبک خصوصا در میان ویلاهای پیش ساخته به دلیل سرعت در تولید و ساخت و ساز، مقاومت در برابر زلزله، همچنین از نظر اقتصادی بسیار مورد توجه بوده است. یکی از رایج ترین انواع سازههای سبک، سازههایLSF بوده است.
سازه دیوار باربر (حمال) چیست؟
در این نوع سازه وزن سقف و کفها به طور مستقیم به دیوارها منتقل میشود. سپس دیوارها وزن را از طریق پایههای دیواری به پی ساختمان منتقل میشود. باتوجه به عملکرد باربری دیوارها با افزایش تعداد طبقات ضخامت دیوارها نیز افزایش داده میشود. امروزه سازههای باربر دیواری منحصرا برای سازههای موقت ویا جزئی استفاده میشود.
مزایای سازه ای باربر دیواری چیست ؟
- نیازی به برنامه ریزی گسترده ندارد
- از نظر ابزار و تجهیزات مقرون به صرفه تر هستند.
- مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
- امکان خلاقیت نامحدودی در بافتها
- استحکام بالا
معایب سازههای دیواری باربر چیست؟
- عملکرد ضعیف در برابر زلزله نسبت به دیگر سازهها
- نیاز به زمان بیشتری دارد
- عایق حرارتی ضعیف
- به سبب حجم بالایی که دارد نیازمند نیروی کار بیشتری است
- وزن بالایی دارد
سازه ترکیبی چیست؟
سازهای مرکب ازیک سازه باربر و یک سازه قاب تشکیل شده اند .در این نوع سازه دیوارههای خارجی از سازههای باربر است از ساختار سازه ترکیبی معمولا در ساخت سولههای صنعتی و انبارها استفاده میگردد.
ما سعی کرده ایم در چند پاراگراف به طور مفید و مختصر چند مورد از سازههای پرکاربرد در ساخت ویلا را با شما به اشتراک بگذاریم. لازم به ذکر است که سازهها انواع مختلفی دارند که هرکدام بنا به نوع و عملکرد مورد استفاده قرار میگیرند. مانند سازه کابلها و سازههای قوس و سازه خرپا که برای ساخت پلها و سقفهای گنبدی مورد استفاده است از دیگر سازهها میتوان به سازه پوسته، سازه قاب، سازههای کششی، سازه کامپوزیت نام برد.
گروه تخصصی معماری مدرن ویلا متشکل از تیم فنی و مهندسی مجرب در زمینه طراحی و اجرای ویلا با تکیه بر رزومه ای قوی و تخصص و تجارب کافی در زمینه ساخت و ساز بناهای مختلف الخصوص طراحی و ساخت ویلا، همواره با بهره گیری از متریالهای نوین ساختمانی در سریعترین زمان ممکن و به حداقل رساندن هزینههای ساخت ویلا، بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه مینماید.
دیدگاه خود را بنویسید