هزینه تمام شده ساخت ویلا به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم :
عوامل موثر در هزینه تمام شده ساخت ویلا
- طرح ویلا :
بسته به اینکه چه طرحی برای ویلا انتخاب شود (کلاسیک، نئوکلاسیک، مدرن، …) هزینه ساخت ویلا میتواند متفاوت باشد. این تفاوت در زیرگروه هرکدام از این سبکها هم میتواند اتفاق بیفتد، به عنوان مثال در طراحی مدرن هم امکان طراحی اقتصادی ، میان رده یا لوکس وجود دارد که هر کدام هزینه متفاوتی در اجرا خواهند داشت.
دیدن نمونه پروژههای اجرائی ساخت ویلا شرکت مدرن ویلا
- زمان شروع و مکان ویلا :
بهترین زمان برای شروع پروسه طراحی ویلا، فصل زمستان و بهترین زمان برای شروع عملیات اجرای پروژه بهار و تابستان میباشد.
بسته به اینکه محل احداث ویلا در چه شهری باشد ، مدت زمان ساخت ویلا میتواند متغیر باشد، به عنوان مثال دماوند زمستانهای بسیار سردی دارد و در شمال کشور بارندگی حتی در تابستان هم باعث تاخیر در پروژه میشود.
با توجه به اینکه معمولا پروژههای ویلایی خارج از بافت شهری احداث میشوند، میزان فاصله دسترسی به امکانات رفاهی، فروشگاهی، خدمات و یا حمل و نقل در هزینه تمام شده تاثیرگذار خواهد بود.
بسته به مکان پروژه و شرایط آب و هوایی مدت زمان ساخت میتواند متغیر باشد.
بهترین زمان برای شروع طراحی فصل زمستان و برای ساخت ابتدای فصل بهار میباشد.
- شیب زمین :
از این نظر سه دسته زمین وجود دارد : زمین مسطح، زمین با شیب کم ، زمین با شیب زیاد.
زمینهای مسطح بهترین گزینه برای ساخت هستند و زمینهای باشیب کم عملا هزینه تسطیح دارند، زمینهای با شیب زیاد به صورت بالقوه هزینه ساخت ویلا را بالا میبرند (خاکبرداری سنگین، تحمیل طبقات بیشتر، دیوار برشی و …).
ساخت در چنین زمینهایی نیاز به مهارت بسیار بالایی داشته و باید توسط گروه متخصص و مجرب اجرا شود.
هزینه تمام شده ساخت در زمینهای شیبدار بسیار سنگین تر از زمینهای مسطح و با شیب کم میباشد.
- ارتفاع ویلا :
ارتفاع استاندارد آپارتمانهای مسکونی حدود 280 سانتیمتر میباشد ولی معمولا ارتفاع مفید ویلا 350 سانتیمتر تا حدود 500 سانتیمتر میتواند باشد، همین اختلاف ارتفاع، افزایش هزینه ساخت ویلا را به همراه دارد (هزینه خرید متریال و دستمزد مثل میلگرد، بتن، وال پست، بلوک چینی، گچ کاری، نقاشی، ارتفاع پنجره، نماسازی …)
افزایش ارتفاع، افزایش هزینه ساخت را به همراه دارد (هزینه خرید متریال و دستمزد مثل میلگرد، بتن، وال پست، بلوک چینی، گچ کاری، نقاشی، ارتفاع پنجره، نماسازی …)
- اسکلت ویلا :
به طور کلی در کشور ایران بسته به لوکیشن و تعداد طبقات پروژه، چند نوع اسکلت یا سازه ویلا، قابل اجرا هست (بتنی، فلزی، LSF، چوبی و بنایی)
با توجه به محدودیتهای سازههای LSF، بنایی و چوبی، بهترین گزینه برای کشور زلزله خیز ایران، اسکلت بتنی یا فلزی میباشد. (هر دو اسکلت، به شرط طراحی اصولی کاملا در برابر زلزله مقاوم هستند)
در مقایسه اسکلت بتنی و فلزی موارد زیر قابل ذکر است :
- هزینه بسیار کمتر بتنی نسبت به فلزی
- زمان ساخت کمتر فلزی نسبت به بتنی در پروژههای با ارتفاع بیش از 4 طبقه
- مقاطع بزرگتر بتنی نسبت به فلزی
نکته قابل توجه دیگر، میزان پیش آمدگیها (کنسولها) در سازه میباشد، به صورتی که برای کنسولهای با طول بیش از 2.5 متر گاها نیازمند طراحی پیش تنیده هستند که تفاوت محسوسی در هزینه سازه خواهد داشت.
نوع اسکلت ویلا میتواند بتنی، فلزی، LSF، چوبی و یا بنایی باشد که با توجه به تعداد طبقات و مکان احداث ویلا توسط تیم فنی پیشنهاد میشود.
بعد از اجرای اسکلت و از شروع مرحله سفت کاری تا تکمیل ویلا، تمامیآیتمها از انتخاب بلوک (سفال، سیمانی، لیکا، تری دی پنل، هبلکس، وال کریت و … ) تا تکمیل ویلا، کاملا وابسته به انتخابهای کارفرما میباشد.
رسالت گروه معماری مدرن ویلا در این مرحله هدایت کارفرما برای اخذ تصمیم مناسب، کاربردی و اقتصادی (مناسب با طرح ارائه شده) میباشد.
- آپشنهای ویلا :
چند نمونه از آپشنهای یک ویلا :
- آسانسور
- تعداد اتاقهای مستر
- هوشمندسازی ویلا
- سالن سینما
- سیستم صوتی
- سالن جیم
- استخر داخلی و خارجی، جکوزی، آبنما، سقف متحرک استخر و …
- سونا و حمام ترکی
- دیزاین اختصاصی داخلی (بار، دیوار تلویزیون، دیوارهای اتاق خواب، شومینه و …)
- آلاچیق و آتشکده
- روف گاردن
به طور کلی هر چه آپشنهای یک ویلا بیشتر باشد هزینه تمام شده آن بیشتر خواهد شد.
به عنوان مثال در محوطه، تراکم طراحی (تعداد المانها)، همچنین ابعاد و نوع متریال، حتی گل و گیاه (تعداد و سایز) تاثیر بسزایی در افزایش یا کاهش هزینهها دارد.
به طور کلی هر چه آپشنهای یک ویلا بیشتر باشد هزینه تمام شده آن بیشتر خواهد شد. (به عنوان مثال : روف گاردن، سینما، جیم، سونا، بار، …)
- متریال نما و داخلی :
چند نمونه از متریالهای نما : سنگ، آجر، سیمان، چوب، میکروسمنت، ورق فلزی، …
متریالهای انتخاب شده برای نما میتواند به صورت ساده از یک متریال (سیمان یا آجر) یا در نماهای پرکار ترکیبی از چند متریال باشد. اینکه چه نوع ترکیب متریالی در نمای ویلا اجرا شود در هزینه تمام شده ویلا تاثیرگذار خواهد بود.
چند نمونه از متریالهای داخلی : سنگ، آجر، چوب، میکروسمنت، رنگ پتینه، ام دی اف، …
متریالهای داخلی تنوع و رنج قیمت بیشتری نسبت به متریالهای نما دارند، لذا در تعیین محدوده قیمت تمام شده نسبت به انتخاب متریال داخلی دقت و زمان بیشتری باید صرف شود.
در داخل ویلا علاوه بر متریالهای کف، دیوار و سقف، شیرآلات، سرویسها، درها، نورپردازی ، کابینت، کمدها و … میتواند تاثیر زیادی در هزینه ساخت ویلا داشته باشد .
در تعیین محدوده قیمت تمام شده، نسبت به انتخاب متریال نما و داخلی دقت و زمان مناسبی باید صرف شود.
- قیمت روز متریال :
با توجه به تلاطم بازار ایران (عوامل سیاسی، کمبود گاز در زمستان و برق در تابستان و …) و عدم ثبات قیمتها، تغییر قیمت متریال به صورت هفتگی یا ماهانه محسوس میباشد.
به عنوان مثال در سالهای اخیر قیمت آهن آلات و سیمان گاها تا 30 درصد افزایش و کاهش داشته اند.
نوسان در بازارهای داخلی، مناقشات سیاسی و همچنین فصلها میتواند در قیمت روز متریال تاثیرگذار باشد.
- نوع شارژ مالی کارفرما :
تزریق مالی کارفرما از مهمترین عواملی است که میتواند باعث تغییر در زمان و هزینه ساخت ویلا شود.
به عنوان مثال یک ویلای دوبلکس 500 متری در زمینی به مساحت 1000 مترمربع به صورت مهندسی ساز حدود یک سال زمان برای تکمیل شدن نیاز دارد، در صورتی که تزریق مالی کارفرما به کندی یا به طور نامتناسب با روند اجرا صورت بگیرد، عملا مدت اجرا بیشتر از یک سال زمان میبرد که با توجه به تورم موجود در کشور، افزایش زمان مساوی است با افزایش هزینه در مصالح و دستمزدها و …
مهمترین آیتم، توانایی و نوع شارژ مالی کارفرما میباشد به نحوی که جهت پیشبرد به موقع پروژه ، پرداخت مالی کارفرما تاثیری بسزایی خواهد داشت.
- تیم مهندسی:
یکی از مواردی که اغلب جدی گرفته نمیشود و مشکلات آن در حین ساخت ویلا خودش را نشان میدهد، نبود تیم اجرایی مجرب و متخصص میباشد.
به طور کلی یک تیم با تجربه میتواند با برنامه ریزی دقیق، پشتکار و پیگیری مداوم، تاثیر بسزایی در سرعت اجرا، کاهش دوباره کاری و پرت مصالح، در نهایت کاهش هزینهی ساخت ویلای شما داشته باشد.
گروه معماری مدرن ویلا با تجربه بیش از 15 سال با تیمیمتشکل از حدود 40 نفر، مهندس طراح معمار و معمار منظر، مهندس طراح سازه و برق و مکانیک، مهندس عمران (سرپرست کارگاه و مدیر پروژه) و متخصص فضای سبز میتواند بهترین پاسخ برای نیاز شما باشد.
به طور کلی یک تیم با تجربه میتواند با برنامه ریزی دقیق ، پشتکار و پیگیری مداوم، تاثیر بسزایی در سرعت اجرا، کاهش دوباره کاری و پرت مصالح، در نهایت کاهش هزینهی ساخت ویلای شما داشته باشد.
- پیمانکاران:
به عنوان بازوی اجرایی تیم مهندسی، جهت اجرای به موقع، باکیفیت و قیمت مناسب، نیاز به انتخاب پیمانکاران مجرب میباشد. شرکت مدرن ویلا طی چندین سال همکاری با تیمهای متعدد بهترین پیمانکارن (گودبردار، آرماتوربند، سیمانکار، گچکار، برقکار، سنگ کار، سرامیک کار، نقاش و …) را گلچین کرده که همین امر نقطه قوت و تمایز این مجموعه میباشد.
قیمت مصالح مصرفی و دستمزد اجرای پیمانکاران، در تمامیقراردادهای مدیریت پیمان از حداقل 3 منبع (کارخانجات، فروشگاها، شرکتها، اشخاص) استعلام گرفته شده و بررسی صلاحیت فنی و قیمت دستمزد پیمانکاران معرفی شده توسط کارفرماها بر عهده تیم صحت سنجی گروه معماری مدرن ویلا میباشد.
به عنوان بازوی اجرایی تیم مهندسی، جهت اجرای به موقع، باکیفیت و قیمت مناسب، نیاز به انتخاب پیمانکاران مجرب میباشد.
- حدود بازه قیمت :
در نهایت جهت جمع بندی، هزینه ساخت هر ویلا متناسب با ابعاد زمین و بنا، تعداد طبقات و آپشنها میتواند بازه قیمتی متفاوتی داشته باشد. حدود هزینه ساخت اقتصادی یک ویلای مهندسی ساز، حداقل 25 میلیون تومان به ازای هر مترمربع بنا میباشد که متناسب با موارد ذکر شده، این قیمت امکان افزایش را دارد.
جهت جمع بندی، متناسب با اینکه با چه بودجه، در چه شهر، چه زمانی با چه تعداد طبقه، مساحت و آپشن و با چه تیمی، اجرای ویلا را انجام خواهید داد، حداقل هزینه ساخت اقتصادی یک ویلا، در ابتدای سال 1403 ، حدود 25 میلیون تومان به ازای هر مترمربع بنا خواهد شد.
مطلب بسیار کاربردی بود و قشنگ اطلاعات داد درباره هزینه تمام شده ساخت ویلا