4.2/5 - (17 امتیاز)

امروزه با گذشت زمان و افزایش روز افزون ساختمان‌ها و ویلاهای مختلف و متنوع و همچنین افزایش بازار رقابت در این حوزه باعث شده که هر جزئیاتی در ساخت و ساز ویلا از اهمیت بالایی برخوردار گردد. همانطور که در مقاله طراحی نمای ویلا به آن اشاره کرده ایم، نمای ویلا به عنوان اولین و مهم ترین شاخصه از کلیت سبک  ویلای شما  در نظر مخاطبین و خریداران است همین مسئله باعث شده تا  به نمای ویلای توجه ویژه ای شود. در این مقاله قصد داریم به نورپردازی نمای ویلا که میتوان گفت بخش جدایی ناپذیر از طراحی ویلا و ساختمان میباشد بپردازیم . در گذشته تا به این اندازه نورپردازی ساختمان اهمیت چندانی نداشته و شاید در نگاه اکثریت عموم، توجه به این موضوع کاری بیهوده بود  وچیزی جز اتلاف  هزینه و وقت را بدنبال نداشته باشد. اما در حال حاضر این موضوع کاملا برعکس دید کنونی سرمایه گذاران است .

گروه طراحی و معماری مدرن ویلا از شما علاقه مندان عزیز دعوت می‌کند تا انتهای این مبحث همراه ما باشید .

نورپردازی نما ساختمان ویلایی چیست؟

نورپردازی نما ساختمان ویلایی

نورپردازی نمای ویلا یکی از مهم ترین آیتم‌های طراحی و معماری نمای ساختمان است که با استفاده از آن مرزها و مسیر‌ها مشخص شده و بر روی نماد‌ها و خطوط‌های موجود در نما تاکید بیشتری میگردد.

علاوه بر آن و به طور کلی نورپردازی نما در جهت برجسته نموندن نماد‌ها و پنهان کردن نواقص احتمالی نمای بیرونی ویلا و ساختمان  طراحی میگردد. نورپردازی ویلا و ساختمان به دو دسته تقسیم میشود، دسته اول نورپردازی داخلی ویلا و دسته دوم نورپردازی نما و قسمت بیرونی ساختمان است. ما امروز به بررسی نورپردازی نمای ویلا، عوامل و اصول تاثیرگذار بر آن  خواهیم پرداخت.

هدف اصلی از نورپردازی نمای ویلا چیست ؟

همانطور که در تعریف نورپردازی نما به آن اشاره شد، نورپردازی نمای ویلا باید به شکلی باشد که علاوه برپوشاندن عیوب بتواند زیبایی اصلی نما، تاکید بیشتر به برخی از نماد‌هارا نمایان سازد به طور کلی هدف از نورپردازی نما زیبایی و شکوه بخشیدن به نما ی ساختمان و برجسته کردن عناصر اصلی در آن می‌باشد.

نور پردازی نما با توجه به چه مواردی طراحی می‌گردد؟

  1. نوع کاربری ساختمان
  2. لوکیشن پروژه
  3. مساحت کلی نما
  4. سبک معماری ساختمان به ویژه نما
  5. انتظارات کارفرما

انواع سبک‌های نورپردازی نمای ویلا چیست؟

  1. نورپردازی یکدست: در این نوع سبک از نورپردازی نما معمولا نورپردازی از یک نقطه آغاز شده و تا سطح وسیعی از نما به صورت یکدست  و یکپارچه گسترش می‌یابد.
  2. نورپردازی سخت یا خشن : این سبک برای المان‌های کوچک و سطح‌های نما استفاده میگردد.
  3. نورپردازی داخل به خارج: از این نوع سبک نورپردازی نما عموما در کنار درب‌های ورود و خروج  استفاده می‌شود.
  4. نورپردازی نقطه ای : این نوع نورپردازی نما نیز  همانند نور پردازی داخل به خارج بیشتر در اطراف ستون‌ها و درب‌های بازشو استفاده میشود میتوان گفت به طور کلی نورپردازی نقطه ای وسبک داخل به خارج نسبت به دو سبک دیگر در محل‌هایی که اهمیت و ارزش  بیشتری برخوردار هستند استفاده می‌شود.

درنورپردازی نمای ساختمان‌های مسکونی کدام سبک از نورپردازی توصیه نمی‌شود؟

نورپردازی نمای ویلا

همانطور که گفتیم نورپردازی نمای ساختمان اولین فاکتوری است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب میکند.همین امر به تنهایی توجه به تمامی‌جنبه‌های نورپردازی نما را بالاتر برده است.در همین راستا توصیه می‌گردد از نور پردازی داخل به خارج در کنار پنجره‌ها ی ساختمان‌های مسکونی به هیچ وجه استفاده نگردد.زیرا ممکن است باعث از بین رفتن حریم خصوصی ساکنین گردد.

اصول کلی در طراحی نورپردازی نمای ویلا چیست؟

نورپردازی نما ساختمان ویلایی

نورپردازی نمای ویلا نیز مانند دیگر آیتم‌ها در طراحی و اجرای ویلا از باید و نباید‌هایی تبعیت میکند، که عدم توجه به هریک از این موارد می‌تواند خساراتی را برای شما به بار آورد  بیاید با چند مورد از اصول نورپردازی نما از همان ابتدای طراحی آشنا شویم.

هدف از ایجاد نورپردازی نما چیست؟

نورپردازی ویلا

در ابتدا هدف از طراحی نورپردازی نما را مشخص کنید آیا نورپردازی نما صرفا جهت زیبایی ظاهری بوده ؟ یا که هدف شاخص نمودن بعضی از المان‌های نما هدف اصلی شما است ؟

  • مشخص نمودن المان یا بخش‌هایی که باید نورپردازی شوند
  • توجه به شدت نور، جهت و رنگ نور

در طراحی نورپردازی نمای ویلا چه مواردی را باید رعایت کرد؟

1- از نورپردازی قالب دور پنجره‌ها و ستون‌ها غافل نشود.

2-توجه به خطوط افقی و عمودی نمای ویلا

3-تناسب رنگ و نور و شدت آن

4-توجه به گوشه و کنج نمای ویلا

5-دقت و مدنظر داشتن خط آسمان

6-توجه به بازتاب نور خصوصا در نواحی مصالحی

عوامل تاثیرگذار در محاسبه قیمت و هزینه نورپردازی ویلا چیست؟

همانطور که میدانید و به آن اشاره شد عواملی در میزان هزینه‌های نورپردازی نما دخیل هستند عواملی چون مساحت نمای ویلا، میزان روشنایی مورد نیاز ،  ارتفاع ساختمان و … به طور مثال گاهی کارفرما اعلام می‌دارد که فقط میخواهد 40 درصد از نمای ساختمان را نورپردازی کند این میزان کاملا سلیقه ای بود و با مشاوره با طراح میزان آن میتواند کم و زیاد شود. عوامل تاثیرگذاربر قیمت نورپردازی به صورت تیتروار ذکر شده است.

  • متراژ مورد نظر جهت نورپردازی
  • ارتفاع ویلا
  • نوع سبک نورپردازی
  • موقعیت پروژه
  • چراغ‌ها و ابزار مورد استفاده در نورپردازی
  • دستمزد طراحی و اجرا

در نورپردازی نمای ویلا باید به چه نکاتی توجه کرد؟

1-رنگ

در طراحی و اجرای نورپردازی نما توجه به رنگ نور بسیار حائز اهمیت است .رنگ مورد نظر باید کاملا متناسب و هم خوانا با دیگر طیف‌های رنگی از متریال و مصالح به کار رفته در نمای ویلا و ساختمان باشد اکثرا از رنگ‌های سفید و آبی برای رنگ نورپردازی استفاده می‌شود زیرا این دو رنگ تقریبا متناسب با رنگ‌های دیگر هستند و میتوانند در کنار یکدیگر‌هارمونی جذابی را خلق کنند. به طور کل رنگ نور باید به شکلی انتخاب شود تا بتواند با قرارگیری در کنار دیگر رنگ‌های نما ی ساختمان یک پارچگی و زیبایی دوچندانی را رقم بزند.

2-شدت نور

حفظ تعادل در هرچیزی مهم و الزامی‌است  ایجاد و حفظ تعادل نور در نورپردازی نما نیز حرف اول را میزند زیرا چنانچه شدت نور کم باشد باعث میشود نمای ویلا و یا ساختمان آنطور که باید و  شایسته است جلوه نکند و اگر شدت نور بیش از اندازه و خارج از تعادل باشد سبب شده تا نقص‌ها و عیوب احتمالی در نمای ساختمان نمایان شوندعلاوه بر آن نیز شدت بیش از اندازه نور باعث ایجاد آلودگی نوری و آزار عابران و رهگذران می‌گردد.

3-جهت نورپردازی

یکی از اصول اصلی در نورپردازی نما توجه به جهت نورپردازی بوده است همانطور که گفته شد نورپردازی همیشه باید از داخل به خارج باشد و به هیچ عنوان برعکس آن ایجاد نگردد زیرا ورود نور از خارج به داخل باعث اختلال در نور، آزار و نقض حریم شخصی افراد ساکن می‌گردد. انتخاب جهت نور باید به گونه انجام گردد که از ایجاد سایه بر روی دیگر نقاط برجسته نما جلوگیری شود زیرا این مسئله میتواند به کلی زیبایی نمای ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد و حتی آن را از بین ببرد.به علاوه جهت نور باید به شکلی انتخاب گرددتا بتواند منبع نور را از چشم بیننده محفوظ نگه دارد و در واقع نوری یک پارچه را به نمایش بگذارد

جمع بندی و سخن پایانی

گروه معماری مدرن ویلا از شما شما سپاسگذار است که تا پایان این مقاله همراه ما بودید و اینک چکیده ای  از برخی مطالبی که به آن در بالا به صورت کامل اشاره داشته ایم می‌پردازیم

1-محاسبه نورپردازی نمای ساختمان به عواملی چون سبک معماری ویلا و ساختمان، مساحت ، تعداد طبقات، دستمزد و سبک نورپردازی بستگی  است

2-در طراحی و اجرای نورپردازی نمای ویلا باید به سبک ، رنگ، شدت و جهت نور توجه کرد

3-عدم رعایت  مواردی همچون چراغ‌های نامناسب  عدم توجه به به جزئیات نما ، و استفاده از سبک‌های متنوع و نامناسب میتواند به نمای کلی ساختمان آسیب بزند.