در هر ویلایی محوطه ویلا، اولین فضایی است که در هنگام ورود دیده میشود؛ و زیبایی آن تاثیر روانی زیادی بر انسان دارد. همچنین شاخصه ای است که به ویلا روح میبخشد و آن را با صفا و خاص میکند. آنچه در محوطه سازی ویلا مدنظر قرار میگیرد، ایجاد فضای دلنشین و روحیه بخش متناسب با سبک طراحی ویلا است.
در فرآیند طراحی محوطه ویلا، انتخاب گیاهان متنوع بر اساس شرایط اقلیمیو اکولوژیکی منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است، بهویژه در نظر گرفتن عواملی چون تغییرات دما و میانگین دمای منطقه. بهکارگیری عناصری مانند آلاچیق، نهرهای کوچک، استخر و چینش جذاب گلها از جمله المانهایی هستند که در طراحی محوطه یا بهطور کلی در زیباسازی فضای ویلا نقش زیادی دارند.
نمونه عکس از محوطه سازی ویلا از شرکت مدرن ویلا
چه مواردی را باید در محوطه سازی ویلا مورد توجه قرار داد؟
طراحی ویلا شامل بخشهای مختلفی از جمله طراحی فضاهای داخلی، حجم کلی ساختمان، نمای بیرونی و در نهایت محوطهسازی یا دیزاین فضای بیرونی ویلا است. در این مطلب قصد داریم تا به معرفی چند عنصر تأثیرگذار در محوطهسازی ویلا و طراحی حیاط آن بپردازیم.
رنگ بندی فضای محوطه ویلا
در محوطه سازی باغ و ویلا، رنگها نقش مهمیایفا میکنند و به سرعت توجه افراد را به خود جلب مینمایند. از این رو، استفاده از رنگها در طراحی محوطه ویلا اهمیت زیادی دارد. رنگها میتوانند به وسیله گیاهان یا عناصر موجود در فضای ویلا مانند سنگ فرش، دیوارها، نردهها و آبنما به محیط اضافه شوند. آنها قدرت بالایی در جذب نظر افراد دارند.
به عنوان مثال، استفاده از گلهای سفید یا جعبه گل سفید باعث میشود بقیه بافتهای گیاهی کمتر به چشم بیایند؛ اما اگر هدف شما ایجاد یک نقطه کانونی در طراحی محوطه ویلاست، انتخابی مناسب خواهد بود.
خطوط محوطه ویلا
خطوط بهکار رفته در طراحی محوطه حیاط ویلا نشاندهنده ساختار و نوع فضاسازی آن هستند. این خطوط میتوانند شامل لبههای گذرگاه روی برکه یا نهر مصنوعی، ابعاد جعبههای گل، دیوارها و نردهها باشند که هریک جلوهای خاص به طراحی حیاط باغ ویلا میبخشند.
استفاده از خطوط صاف و زاویههای تند به فضای طراحی حسی رسمیو منظم میدهد، در حالی که خطوط منحنی ظاهری ملایمتر و غیررسمیبه محیط میبخشند. همچنین، خطوط عمودی توجه نگاه را به سمت بالا سوق داده و با ایجاد حس ارتفاع، فضای حیاط را بزرگتر جلوه میدهند؛ برای ایجاد این نوع خطوط میتوان از درختان بلند بهره برد. در مقابل، خطوط افقی چشم را در طول زمین هدایت کرده و باعث میشوند محیط وسیعتر به نظر برسد.
بافت گیاهی محوطه ویلا
به طور کلی، بافت به باغ از طریق استفاده از گیاهان اضافه میشود. اما میتوان بافت را با بهرهگیری از عناصر سخت مانند سنگفرشها یا صخرههای مصنوعی در برکهها و حوضها نیز ایجاد کرد. بافت گیاه به ویژگیهایی همچون ظریف یا درشت بودن، زبری یا نرمی، و سبک یا سنگین بودن یک گیاه خاص اشاره دارد. گلها و برگها هر کدام دارای بافت خاص خود هستند. بهرهگیری از گیاهانی با بافتهای متنوع، روشی مؤثر برای ایجاد تنوع و زیبایی در محوطهسازی حیاط ویلا به شمار میرود.
طراحی فضای سبز ویلا و حیاط
هنگامیکه واژه فضای سبز را میشنویم، عموما ناخود آگاه ذهنما به سمت فضاهای سبز شهری در پارکها، بلوارها و یا میادین که دارای گل کاری، چمن کاری و درختچههای زینتی هستند، میرود. اما چیزی که در طراحی فضای سبز ویلا در مورد آن صحبت میکنیم کمیمتفاوت از آنچه که در ذهن داریم است.
برای طراحی فضای سبز ویلا و محوطه سازی حیاط ویلا عوامل مختلفی دخیل هستند و بر سبک و شیوه طراحی تاثیر میگذارند. محوطه سازی ویلا میتواند از بخشهای متنوعی تشکیل شود و فضای سبز زیر مجموعه محوطه سازی است، به طور عامیانه تر اگر بگوییم، اصطلاحا طراحی فضای سبز در دل محوطه سازی ویلا قرار میگیرد.
در قدم اول برای شروع طراحی فضای سبز ویلا باید تصمیم بگیریم که چه میزان از محوطه ویلا و باغ قرار است به فضای سبز اختصاص داده شود. همانطور که گفتیم، در محوطه ویلا المانهای زیادی از جمله زمین بازی، آلاچیق، آبنما، برکه، اتشکده و… وجود دارد. پس ابتدا باید تصمیم بگیرید چه درصدی از حیاط ویلا را به فضای سبز اختصاص میدهید.
طراحی فضای سبز باغ ویلا میتواند ترکیبی از گیاهان تزئینی، درختان مثمر و حتی سبزیجات باشد. انتخاب نوع گیاهان کاملاً به سلیقه و نیازهای شما بستگی دارد و میتوانید با تلفیق این گزینهها، محیطی زیبا و کاربردی بسازید.
هر یک از گیاهان شرایط خاصی برای رشد و نگهداری دارند که باید با دقت به آنها توجه کنید. در این راستا، هماهنگی بین انواع گیاهان و شرایط اقلیمیمنطقهای که ویلا در آن واقع شده است، اهمیت زیادی دارد. این نکات، به شما کمک میکنند تا هزینه محوطه سازی را بهینه صرف کرده و محوطهای سازگار با محیط پیرامون خود طراحی کنید.
یکی دیگر از جنبههای مهم طراحی فضای سبز، هماهنگی ساختاری و چیدمانی آن با نمای کلی ویلا است. گیاهان، بهعنوان عناصر کلیدی در فضای سبز، نقش بسزایی در زیبایی محیط ایفا میکنند. آنها را میتوان در بخشهای مختلفی مثل مسیر رفت و آمد، اطراف ایوان، کنار آلاچیق یا پرگولا قرار داد. حتی در صورتی که فضای کافی در اختیار ندارید، امکان خلق فضایی سبز با طراحی تراسهای سبز یا دیوارهای سبز وجود دارد تا جلوهای سرسبز و دلنشین به محیط ببخشد.
محوطهسازی حیاط ویلا با طراحی فضای سبز، از فعالیتهای لذتبخش برای مهندسین طراحی منظر و لنداسکیپ است، و این لذت به خاطر حضور گیاهان است. گیاهان همچون انسانها موجوداتی زنده با شعور و احساسات هستند که انرژی را دریافت و ارسال میکنند. همین ویژگیها باعث میشود کار با آنها تجربهای خوشایند باشد و تماشای آنها نشاط و سرزندگی به انسان القا کند.
نکته مهم دیگری که پس از در نظر گرفتن شرایط اقلیمیباید مد نظر قرار گیرد، جانمایی درست و مناسب گیاهان است. این موضوع در مرحله طراحی اولیه محوطهسازی تعیین میشود و پس از تایید کارفرما به مرحله اجرا میرسد.
توجه به جایگاه مناسب برای رشد گیاهان در برنامهریزی فضای سبز بسیار مهم است تا گیاهان بتوانند به درستی رشد کنند. برای طراحی فضای سبز ویلا، انتخاب مصالح اهمیت زیادی دارد؛ زیرا باید از موادی استفاده کرد که در برابر عوامل طبیعی مانند رطوبت مقاوم باشند و دچار آسیب نشوند. مصالح مختلفی در بازار موجود است که بهطور خاص برای طراحی و اجرای فضای سبز مناسب هستند.
در فرآیند طراحی فضای سبز، شرایط آبرسانی و منابع آب منطقهای باید مد نظر گرفته شود. به عنوان مثال، چمن نیاز به آبیاری فراوان دارد و در مناطقی که با محدودیت آب مواجه هستند، استفاده از آن ممکن است چالشبرانگیز باشد. این فضاها بهطور انعطافپذیر میتوانند به صورت حیاط خلوت خصوصی یا حیاطهای جنوبی عمومیطراحی شوند.
اهمیت دیزاین حیاط ویلا و محوطه
طراحی یک ویلای مسکونی با طراحی فضاهای داخلی، حجم و نمای ویلا، محوطه و حیاطی که آن را در برمیگیرد، کامل میشود. معمار از ابتدای کار به طراحی محوطه پیرامون بنا و فضاهای باز و نیمه باز توجه دارد.
نحوه تعریف رابطه فضاهای داخلی با فضاهای باز و نیمه باز بر کیفیت و عملکرد آنها تأثیر زیادی دارد.
در شهرک ویلایی هم به همین ترتیب است که محوطه سازی خوب یک شهرک نظر اکثر خریداران را به خود جلب میکند. به عنوان مثال محوطه سازی بی نظیر شهرک امیردشت که با انتخاب دقیق و درست گلها و گیاهان سرسبز و درختچههایی که با اقلیم منطقه و شرایط آب و هوایی سازگاری دارند شکل گرفته است و ویلاهای لوکسی که در آن قرار دارد آن را نسبت به شهرکهای دیگر متمایز و خاص کرده است.
در خانههای ویلایی معمولاً چهار دسته حیاط در نظر گرفته میشود.
- حیاط برای دور هم جمع شدن
- حیاط بازی ویلا
- حیاط خلوت ویلا
- حیاط جلوی ویلا
حیاط نشیمن ویلا: این حیاط باید مجاور عرصه خانوادگی از قبیل اتاق نشیمن و غذاخوری باشد.
باید توجه داشت که وقتی از حیاط برای غذا خوردن استفاده میشود، باید به آشپزخانه دسترسی داشته باشد.
باید از طریق مکان یابی مناسب فضاها و استفاده از فضای سبز و محوطه سازی از دید عابران و همسایگان محفوظ بماند.
استفاده از آبنما نیز در چنین فضاهایی الزامیو در کل به زیباتر شدن پروژه ساخت ویلا منجر میشود.
حیاط بازی ویلا: این حیاط برای بازی بچهها و برای فعالیتهایی که در حیاط نشیمن امکان آن وجود ندارد استفاده میشود.
این حیاط میتواند مجاور بخش حیاط نشیمن نیز قرار بگیرد و هم چنین به اتاق نشیمن راه داشته باشد.
حیاط خلوت ویلا: این حیاط میتواند در واقع قسمتی از اتاق خواب بوده و برای استراحت و خوابیدن از آن استفاده کرد.
این فضا میتواند به اتاق خواب و نشیمن ارتباط داشته باشد.
این نوع حیاط باید از عبور و مرور معمولی ویلا جدا باشد.
حیاط جلوی ویلا: علاوه بر انواع حیاطهای ذکر شده میتوان جلوی ویلا حیاطی در نظر گرفت که علاوه بر ایجاد نمای زیبا، ورود و خروج به ویلا نیز از میان آن صورت بگیرد.
با اصول محوطه سازی ویلا بیشتر آشنا شوید
همانطور که به آن اشاره کرده ایم محوطه سازی و آیتم فضای سبز ویلا یکی از عنصرهای اصلی و ویژه در زیبایی و شکوه بخشیدن به یک ویلا بوده، تقویت زیبایی و آرامش در طراحی فضای سبز ویلا لازمه اصلی و الویت کار است. بدین ترتیب طراحی فضای سبز خانه باید بر پایه و اصول طراحی ویلا و قواعد خاص به خود پیش روی کند و ما را به نتیجه دلخواه برساند بنابراین این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و بی توجهی به آن میتواند ثمره کار راه از بین ببرد. محوطه سازی ویلا باید کاملا مطابق با اقلیم و موقعیت محل اجرای پروژه، وبا توجه به انتظارات کارفرما و میزان بودجه ای که در نظر گرفته صورت بپزیرد.
اتود زدن و طراحی اولیه پروژه
پس از تحلیل و بررسی دقیق موارد و درخواستهای کارفرما، اتود زدن و طراحی پروژه محوطه سازی ویلا آغاز میگردد. طراحی به صورت سه بعدی و یا تری دی یکی از تکنیکهای نوظهور به شمار میرود که کمک شایانی به ارائه دقیق پروژه و نمایش کاملی از نتیجه کار داشته است به کمک آن میتوان اشکالات و نواقص احتمالی را رفع کرد.
انتخاب تخصصی گیاهان و ایجاد اجزای مختلف متناسب با فضا طراحی شده
قطعا مهمترین بخش یک فضای سبز، و محوطه ویلا، گیاهان آن هستند. باید در انتخاب گیاهان به نقشی که آنها در محوطه پروژه ما ایفا میکنند توجه کرد؛ زیرا معمولا در محوطه سازی ویلا برای بخش بندی فضا، کنترل محدوده دید، ایجاد موانع و حصار نیز از گیاهان استفاده میشود. یکی از اصول و آینده نگریهای مهم دیگری که باید درزمان انتخاب گیاهان و محل کاشت آنها باید در نظر داشت، توجه به فضای مورد نیاز برای رشد گیاهان و درختان است زیرا عدم توجه به این موضوع میتواند موجب آسیب به گیاهان و از بین رفتن فضای سبز ویلا گردد.
طراحی پلان محوطه ویلا
در محوطه سازی ویلا، در ابتدا باید با توجه به پتانسیلهای زمین محوطه ویلا و همینطور خواسته کارفرما یک پلان برای حیاط ویلا ترسیم کنیم. جمع آوری اطلاعاتی از قبیل نوع گیاهان منطقه، جهت باد و وضعیت خاک، وضعیت آب و نوع آبیاری و… باید انجام شود تا هزینهها و زمانی که صرف خواهد شد رضایت بخش باشد.
شروع طراحی پلان محوطه ویلا با نقشه برداری از محوطه ویلا آغاز میشود که این مرحله یک اقدام بسیار مهم به ویژه در زمینها و محوطههای بزرگ است که نباید آن را سرسری گرفت.معمولا نقشه برداری توسط دستگاهی به نام توتال انجام میشود. در نقشه برداری وضعیت زمین، میزان خاک موجود و همچین میزان خاک برداری و یا خاک ریزی مناسب برای محوطه سازی اندازه گیری میشود. حساسیت این مرحله ایجاب میکند که معمولا یک مهندس عمران آن را انجام دهد، البته این بدان معنا نیست که مهندسین معماری و لنداسکیپ توانایی انجام آن را نداشته باشند.
در طراحی پلان حیاط ویلا تمامیعناصر کاربردی و المانهای تزئینی، بافتهای گیاهی و سایر موارد موجود در محوطه مشخص میشود. استخر، آلاچیق، پیاده راهها، حصارهای تزئینی، آبنما، نیمکت و نشیمن و همچنین نورپردازیها و شبکههای آبیاری در پلان حیاط ویلا جانمایی میشوند. البته تمامیاین عناصر ذکر شده ابتدا پس از تکمیل نقشه برداری، بصورت اتود ساده و اولیه یا با دست و یا با نرم افزارها ترسیم شده و پس از نهایی شدن با کارفرما به صورت سه بعدی مدل میشوند.
یکی از روشهای مرسوم برای ارائه پلان محوطه، ارائه پلان راندو از لنداسکیپ ویلا است. پلان راندو مانند یک نقشه است که حیاط ویلا کاملا مشابه واقعیت در آن ترسیم شده و تمامیالمانها با نشانهای مخصوص و اختصاری در محوطه جاگذاری و نشان داده میشوند. در قسمت پایین راندو نیز بعنوان راهنما نام و جزئیاتی مختصر برای هر نشان اختصاری در پلان موجود است که کارفرما به راحتی میتواند از طرحی که برای محوطه سازی در نظر گرفته شده مطلع شود.
محوطه سازی باغ: خلق فضایی رویایی در دل باغ شما
طراحی محوطه باغچه ویلا یا محوطه سازی باغ ویلا یکی از لذت بخش ترین فعالیتهایی است که هرکسی از انجام آن لذت میبرد، حتی نگاه کردن به فضای سبز تاثیر مثبتی در روحیه دارد چه برسد به اینکه شما خود گیاهانی را پرورش دهید. بخصوص اگر ذوق و سلیقه باغبانی هم داشته باشید بی شک رسیدگی به باغ و گیاهان میتواند یک تراپی باشد.
محوطه سازی باغچه، هنری است که با استفاده از عناصر مختلف، فضایی زیبا و کاربردی در حیاط منزل شما خلق میکند. این کار نه تنها به زیبایی خانه شما میافزاید، بلکه فضایی دلنشین برای استراحت و گذراندن وقت با خانواده و دوستان ایجاد میکند.
در محوطه سازی باغچه، عواملی مانند سلیقه شخصی، بودجه، متراژ باغچه و شرایط آب و هوایی منطقه باید در نظر گرفته شود. با استفاده از ایدههای خلاقانه و المانهای مختلف مانند گلها، درختچهها، چمن، سنگ، آلاچیق، آبنما و مبلمان باغی، میتوان باغچهای منحصر به فرد و زیبا طراحی کرد.
انتخاب گیاهان مناسب با توجه به نور خورشید، میزان آبیاری و نوع خاک باغچه از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، استفاده از المانهای تزئینی مانند مجسمه، چراغ و نهر آب میتواند به زیبایی و جذابیت باغچه شما بیفزاید.
با کمیخلاقیت و ذوق هنری، میتوانید باغچه خود را به واحهای آرامشبخش و دلنشین تبدیل کنید و از گذراندن وقت در آن لذت ببرید.
در طراحی محوطه باغچه ویلا یا محوطه سازی باغ، باید بدانید که باغ خود را به چه منظور ایجاد میکنید.
اگر بخواهیم واضح تر توضیح بدهیم، در واقع باید بدانید از طراحی باغ ویلا، یا محوطه سازی باغ میوه میخواهید یا محوطه سازی باغچه حیاط ویلای خود و تنها داشتن فضای سبز است.
در محوطه سازی باغ میوه، باید بدانید چه محصولاتی بهتر در آن منطقه جغرافیایی به عمل میآید و غیر از این باید خاک، فضای کافی برای رشد درختان، تامین آب کافی و همینطور رسیدگی دوره ای مثل هرس کردن و سم پاشی و غیره را باتوجه به شرایط آب و هوایی در نظر داشته باشید.
در نتیجه برای محوطه سازی باغ میوه انتخابهای شما محدود تر است و باید شرایط خاص تر را فرآهم آورید.
در طراحی باغ و محوطه سازی باغچه تنها مسئله آن است که گیاهان تان را متناسب با آب و هوا انتخاب کنید.
همینطور باغچه ویلا شما به اندازه یک باغ میوه نیاز به رسیدگی نخواهد داشت.
پس در طراحی محوطه باغ ویلا خود یا حیاط سازی ویلا باغ خود قبل از هرچیز، به کاربرد باغ خود توجه داشته باشید.
مسیر سازی در طراحی محوطه ویلا
ما به دنبال تحقق اهداف بسیاری دست به طراحی محوطه و لنداسکیپ میزنیم قطعا یک مسیر سازی اصولی و حساب شده که دسترسی به تمامیفضاهای محوطه را برای ساکنین سهل و آسان میکند ثمره یک کار خوب و نتیجه تلاش تیمیبا تجربه است.
هدف از مسیر سازی در محوطه سازی ویلا چیست؟
همانطور که گفتیم هدف اصلی از مسیرسازی محوطه ویلا ارتباط و اتصال بین تمامیقسمتهای محوطه ویلا است. در یک مسیر سازی اصولی و دقیق شما از کلیه فضاها بهترین و بیشترین استفاده را خواهید داشت.
انواع مسیر سازی در طراحی محوطه
مسیرهای سواره
با توجه به مساحت محوطه مسیرهایی کوتاه و طولانی با ابعادهایی کاملا مشخص ایجاد میشوند،به طور معمول در محوطههایی با مساحت کم سعی میشود کوتاه ترین مسیرها به ویلا انتخاب شود در چنین شرایطی تمام تلاش طراح برآن است که بیشترین فضا را به محوطه سازی و فضای سبز اختصاص دهد و بالعکس در محوطههای بزرگ با متراژهای بالا سعی میشود مسیر سازی در راستایی حرکت کند تا ساکنین از همه فضاهای محوطه بهره مند گردند.
مسیرهای سواره به مسیرهای طراحی شده از درب ورودی اصلی تا پارکینگ ویلا جهت عبور و مرور وسایل نقلیه گفته میشود. در ویلاهای لوکس با محوطه ی بزرگ که معمولا از چند پارکینگ برخوردار هستند بهتر است مسیرهای سواره عریض تری طراحی شوند تا چند خودرو درکنار یکدیگر به راحتی عبور کنند دربرخی از پروژههای بزرگ طراحی و ساخت ویلا طراح با دست باز تری عمل میکند و مسیرهای ورود و خروج سواره را به صورت کاملا مجزا طراحی میکند.
در مسیرسازی محوطه سعی میگردد حدامکان از متریالهایی همچون آسفالت استفاده نشود زیرا آسفالت با جذب نور خورشید باعث ایجاد گرما شده و البته فراموش نشود که آسفالت جز متریالهایی است که کم ترین هماهنگی را با محوطه سازی خصوصا محوطه سازی ویلا را دارا است .یکی از محبوب ترین متریالهایی که در مسیر سازی محوطههای ویلا استفاده میشود متریال سنگ و بلوکهای بتنی هموار هستند. سنگ باعث ایجاد استحکاک و در نتیجه کاهش سرعت خودروها در محوطه ویلا میگردد.
مسیرهای پیاده
مسیرهای پیاده راههای طراحی شده در محوطه باغ ویلا هستند که با هدف ارتباط و دستیابی افرادپیاده به تمامیفضاهای محوطه از جمله استخر، آلاچیق و ساختمان اصلی ویلا و مسیرهای مخصوص پیاده روی طراحی میشوند مسیرهای پیاده با توجه و بر اساس فضاهای مختلف و المانهای به کاررفته در طراحی ویلا ایجاد میشود.
طراحی و اجرای اصولی و کارآمد مسیر سازی پیاده مانند طراحی المانهایی همچون طراحی آبنما، کاشت گیاهان جذاب و زینتی در مسیر پیاده باعث ایجاد انگیزه و جذابیت در محوطه ویلا میشود.
مسیرهای پیاده منحنی
همانطور که گفتیم مسیرهای پیاده و سواره با توجه به مساحت اصلی محوطه طراحی میشوند. مسیرهای پیاده منحنی جزه محبوب ترین مسیرهای پیاده در میان افراد خصوصا کسانی که علاقه مند به پیاده روی هستند استفاده از خطهای منحنی همراه با کاشت گیاهان زینتی مناسب در اطراف مسیر، امکان پیاده روی لذت بخشی را برای این افراد به وجود میآورد اغلب در محوطه سازی ویلاهای مدرن از مسیرهای پیاده منحنی استفاده میشود. طراحی نورپردازی محوطه البته به صورت کاملا اصولی و کارآمد همراه با ایجاد مسیرهای منحنی پیاده افراد را ترغیب به ادامه مسیر میدارد.
مسیر پیاده مستقیم
معمولا در محوطه سازی ویلاهای کلاسیک از مسیرهای پیاده مستقیم استفاده میشود طراحی این نوع مسیر به نوعی نمایانگر سبک رسمیو کلاسیک است. شاید در نگاه اول مسیرهای پیاده مسقیم کمیساده و یکنواخت به نظر بیایند اما شما با کاشت گیاهان تزئینی و استفاده از المانهای جذاب میتوانید رنگ و حال بینظیری را به مسیرهای مستقیم ببخشید.
چگونه محوطه ویلایی خود را عملکرد گرایانه بسازیم?
1- توجه به اقلیم منطقه مورد نظر: درنظر گرفتن شرایط آب و هوایی منطقه کمک بسیاری در جلوگیری از هدررفتن منابع مالی میکند.به طور مثال شرایط آب و هوایی منطقه مشخص میکند که چه نوع پوشش گیاهی در آن منطقه قابلیت رویش ورشد را دارد.
2- استفاده ترکیبی از پوشش گیاهی، آبنما و فضاهای مسقف یا نیمه مسقف (آلاچیق و یا پرگولا): این ترکیب سه گانه به صورت معجزه آسایی باعث کاهش مصرف انرژی در معتدل سازی شرایط آب هوایی محوطه میشود.
3- استفاده از سیستم آبیاری هوشمند: در این نوع سیستم توزیع آب مستقیما برروی ریشه گیاه طبق یک برنامه زمان بندی شده انجام میگیرد که به نوبه خود تاثیر به سزایی در کاهش استفاده از منابع انسانی و محیطی دارد.
4- اجرای چمن مصنوعی: گرچه در وهله اول به نظر میرسد که اجرای چمن مصنوعی مغایر با منابع دوستدار طبیعت باشد اما در واقعیت اجرای این نوع آیتم در دراز مدت نقش به سزایی در کاهش استفاده از منابع مالی و انسانی برای نگهداری، زهکشی، آبیاری و… دارد.
5- طراحی و اجرای دسترسیهای آسان از ورودی اصلی محوطه به سمت ورودی ساختمان: اجرای دسترسیهای پیچیده خود منجر به استفاده از متریالی بیشتر برای کف سازی و گاها از بین بردن پوشش گیاهی منطقه میگردد.
10 اشتباه رایج در محوطه سازی و طراحی محوطه ویلا
- عدم برنامه ریزی مناسب
اقدام به ساخت بدون داشتن طرح اولیه و برنامه ریزی باعث افزایش هزینهها میشود. - نادیده گرفتن مقیاس در محوطه سازی
استفاده از المانهای خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نسبت به مساحت محوطه باعث برهم خوردن تناسب میشود. - انتخاب نادرست گیاهان
انتخاب گیاهانی با شرایط آب و هوایی و خاک منطقه سازگار نیستن باعث هدر رفت سرمایه و از بین رفتن گیاهان میشود. - عدم رعایت اصول نورپردازی
نورپردازی غیراصولی باعث میشود محوطه ویلا در شب زیبایی و کارایی خودش رو از دست بده. - بی توجهی به مسیرها
مسیرها و راههای دسترسی غیر اصولی باعث کاهش کارایی و زیبایی محوطه ویلا میشود. - استفاده بیش از حد از المانهای مختلف
بیش از حد شلوغ کردن محوطه و.یلا با وسایل تزئینی و گیاهان باعث آشفتگی میشود. - عدم استفاده از مصالح مناسب
انتخاب مصالح غیراستاندارد یا ناسازگار با شرایط اقلیمیمیتواند باعث تخریب محوطه ویلا شود. - بیتوجهی بهنگهداری گیاهان
نبود برنامه ریزی دقیق برای نگهداری گیاهان باعث خشک شدن و بهم ریختن ظاهر گیاهان میشود. - بیتوجهی به زهکشی
زهکشی غیراصولی باعث آسیب رسیدن به گیاهان محوطه ویلا میشود.