4.6/5 - (8 امتیاز)

ویلای دوبلکس موسوم به موج دریا در ایزدشهر

محل پروژه: مازندران-ایزدشهر
کارفرما: طرح تو طرح
طراحی معماری: گروه تخصصی مدرن ویلا
مساحت بنا: 500 متر مربع
سال طراحی: 1403

طرح برگزیده مسابقه پلتفرم طرح تو طرح

این ویلا در 2 طبقه و  500 متر مربع، پاسخگوی کاربری‌های مورد نیاز کارفرما می‌باشد. طبقه همکف شامل یک اتاق خواب مهمان و سالن با ووید  و آشپزخانه با مطبخ منتهی به حیاط خصوصی می‌باشد. در طبقه اول هم 3 اتاق خواب مستر و سالن مشرف به دریا و تراس مسقف وجود دارد.

یکی از اصلی ترین پیام‌های محیطی “دریا” می‌باشد; و “امواج دریا” یکی از المانهایی است که ما را در بوجود آوردن فرمی‌سیال و پویا کمک کرد. در واقع این پیام طبیعی سبب ایجاد گفتمان و پیوند ویلا با محیط طبیعی خود می‌شود که در ظاهر نمایان شده و در نهایت به عینیت می‌رسد.

این سیالیت در پوسته نما، محوطه و مقاطع مختلف فضایی خود نمایی می‌کند. نمای ویلا از کف محوطه شروع می‌شود و خطوط مواجی را در بر می‌گیرد که موجب خیزشی موج مانند در فرم ساختمان می‌شود. گویی ساختمان و کاربران آن را نظاره گر دریا می‌کند.

در نهایت امواج حاصله در این فرآیند بوسیله یک خط آسمان قوی و کاملا افقی (در نمای اصلی) بسته می‌شود که می‌تواند تداعی کننده خط افق دریا و آرامش بصری در فرم نهایی ویلا شود. چرا که هنگامی‌که به دریا می‌نگریم در قسمت پایین صفحه تصویر امواج متلاطم دیده می‌شود. و در قسمت بالاتر خط افقی می‌بینیم که آرامش بیشتری به ما القا می‌کند.

درباره ایجاد روابط فضایی مطلوب و کاربردی در پلان، یکی از چالش‌های اصلی قرار گیری توده ویلا در جنوب زمین (بر اساس ضوابط شهرکی) بود که ما را بر آن داشت تا با چرخشی در انتهای پلان (به سمت جنوب شرق) برخی از فضاهای شمالی و مرکزی ساختمان را از نور مطلوب جنوب و جنوب شرق برخوردار کنیم.

بنابراین براساس گشایشی که در پلان بوجود آمد (ووید) توانستیم این موضوع را تا حد زیادی پوشش دهیم. چرخش ایجاد شده در پلان فضاهای مهیج و پویایی بوجود آورد. در عین حال فضاهای اقامتی ساکن (اتاق خواب‌ها) چهار گوشه طراحی شده (در جهت مطلوب نسبت به نور) و اکثر گوشه‌های مثلثی شکل به انبارها، اتاق تاسیسات و سرویس‌های بهداشتی اختصاص یافته است.

در طراحی فرم سعی شده تا اثر امواج دریا که کانسپت اصلی طراحی ویلا می‌باشد در تمامی‌نماهای ویلا حس شود; و حتی در قسمت ورودی، وارد شدن کاربر به زیر چند موج روی هم، با جزییات پله‌های خمیده، مجموعه ورودی را کاربردی تر (مسقف در مقابل بارش باران)، ریتم پذیر تر و پویا تر از فرم‌های ساده می‌کند.

در نماهای جانبی هم این موضوع کاملا دیده می‌شود و علاوه بر ایجاد تنوع در پوسته فرم امواجی را تداعی می‌کند که توانسته محیط کالبدی خانه را در بر گیرد و محافظت در برابر تابش و بارش را هم فراهم آورد. “رنگ سفید” غالب استفاده شده برای ویلا نیز به سبب ایجاد تمایز نسبت به ساختمان‌های رنگارنگ و بی نظم موجود در محیط شهرک مورد انتخاب قرار گرفته است تا بتواند در میان آشفتگی رنگی موجود، آرامش بصری خاصی به مخاطبین و کاربران خود القا نماید.